Matematik

f(x)=x+sin(x)

16. oktober 2007 af Montavr (Slettet)
f(x) = x+sin(x)

Grafen for f, koordinatsystemets førsteakse og linjen x=a (a>0), afgrænser i første kvadrant en punktmænde M, der har et areal.

jeg har skrevet

2 = integralet (fra a til b) til x+sin(x)-x

a ska vi beregne, men hvad er b?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2007 af eightx2 (Slettet)

Hvorfor 2?

Jeg ville have brugt formuleringen x=b (b>0) i stedet for a, for a er i realiteten 0. Det kan du se på din graf.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2007 af eightx2 (Slettet)

Eller hvis du siger du skal beregne a, så sætter du bare f(x) lig 0.

Svar #3
16. oktober 2007 af Montavr (Slettet)

hehe det jo det opgaven siger. Den siger at a=x og så ska a være større end 0..

Så ska vi finde a hvis arealet er 2..

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2007 af Riemann

#0
Den nederste grænse i integralet må være 0, da punktmængden er begrænset af andenaksen (lav evt en funktionsundersøgelse for at vise dette).

Den øvre grænse kender du - den er a...

For en god ordens skyld bør du måske også redegøre for at punktmængden ligger i første kvadrant, når a>0.

#1
a er ikke 0. a er her en konstant, der er større end nul. (at a så i øvrigt ofte bruges til at repræsentere den nederste grænse i integralet er ligegyldigt i denne sammenhæng).

Svar #5
16. oktober 2007 af Montavr (Slettet)

Jeg forstår dig faktisk godt, men sådan som jeg forstår opgaven så skulle vi kunne kende b og derefter beregne a.. men hvordan?? det ved jeg ikk

Svar #6
16. oktober 2007 af Montavr (Slettet)

okay riemann,jeg forstår dig godt, og det var det der forvirrede mig.. Jeg troede nemlig at a var den nedre grænse, da vi altid har brugt den i denne sammenhæng. men mange tak for hjælpen.

Skriv et svar til: f(x)=x+sin(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.