Matematik

Meget svær opgave

19. oktober 2007 af math-freak++ (Slettet)
Jeg skal vise at
log_2(e) = S(0;1)2^xdx.

Jeg aner ikke, hvordan jeg skal gribe det an!

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2007 af sheaf (Slettet)

Brug blot at logaritmefunktionerne er proportionale:

log_a(x) = log(x)/log(2)

Dermed er log_2(e) = log(e)/log(2) = 1/log(2) som også er integralets værdi.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2007 af Riemann

Udnyt, at log[a](x)=log(x)/log(a) - prøv selv at bevise dette ved at tage udgangspunkt i at



I dette indlæg angiver "log" logaritmen med grundtal e.

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

hvad menes der lige med log_2(e)?

I øvrigt, er integralelet,
0
S 2^x dx
1

eller
1
S 2^x dx
0
?

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2007 af Benjamin. (Slettet)

#3 Der menes logaritmen med grundtallet 2 af e.
Det sidste integrale.

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

#4 aha, og her troede jeg, at der var tale om 10-tals logartimen(gym-stof)...

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2007 af Euler (Slettet)

Den kan sikkert vises på mange måder, men jeg har gjort det på en jordnær måde:
Lad log_2 x = lg x.
Funktion y = 2^x er kontinuerlig og positiv, så c = S(0;1)2^xdx er et positivt, reelt tal.
Vi lader H være et hyperreelt tal, og vi skal dermed bevise, at
(1 + 1/H)^H (=) 2^c.

(Husk på at et hyperreelt tal H er infinitesimalt, hvis H er enten positivt - eller negativt infinitesimalt eller nul. (0 er hermed det eneste reelle tal, der er infinitesimalt.) H er positivt infinitesimalt, men mindre end ethvert positivt reelt tal. H er negativt infinitesimalt, når H er større end ethvert negativt reelt tal. H er altså kun infinitesimalt, når det er endeligt.)

Vi har, at lg[(1 + 1/H)^H] = H*lg(1 + 1/H), hvor vi lader
delta(x) = lg(1 + 1/H). Delta(x) er positivt infinitesimalt,
da delta(x) = lg1 = 0.
Vi får, at 2^delta(x) = 1 + 1/H <=> H = 1/(2^delta(x) - 1), hvilket giver os, at H * lg(1 + 1/H) = delta(x)/ (2^delta(x) - 1).

Det giver os den geometriske serie: SUM(0;1)2^x delta(x)
= (1 + 2^delta(x) + 2^(2*delta(x)) + ... + 2^((K-1)*delta(x)) )*delta(x), hvor K*delta(x) = 1.

SUM(0;1)2^x delta(x) konvergerer mod (2^(K*delta(x)) - 1) *delta(x) / (2^delta(x) - 1) = (2 - 1) * delta(x) / (2^delta(x) - 1)
= delta(x) / (2^delta(x) - 1) = H * lg(1 + 1/H), hvilket jo netop medfører, at c (=) H*lg(1 + 1/H) <=> 2^c (=) (1 + 1/H)^H.

Svar #7
19. oktober 2007 af math-freak++ (Slettet)

#6 Mange tak! Jeg vil prøve at forstå det senere, fordi det virker ikke "jordnært" for mig :)

Skriv et svar til: Meget svær opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.