Matematik
ligningssystem
19. oktober 2007 af
Lisa02 (Slettet)
Hvis jeg regnet et ligningssystem ud, og ender med følgende:
-4xy = -12x
Hvad skal man så gøre?
Altså, jeg kan godt se at x=3, da 12x/4xy = 3x
Men hvor går så y henne? Det burde meget gerne give 1, da ligningssystemet ser således ud:
x + 2y = 5
-x + 2y = 7
-4xy = -12x
Hvad skal man så gøre?
Altså, jeg kan godt se at x=3, da 12x/4xy = 3x
Men hvor går så y henne? Det burde meget gerne give 1, da ligningssystemet ser således ud:
x + 2y = 5
-x + 2y = 7
Svar #1
19. oktober 2007 af Benjamin. (Slettet)
Hvis ligningssystemet er:
x + 2y = 5
-x + 2y = 7
så træk de to ligninger fra hinanden, da koefficienten til y i begge ligninger er 2 (de lige stor koefficienters metode).
x + 2y = 5
-x + 2y = 7
så træk de to ligninger fra hinanden, da koefficienten til y i begge ligninger er 2 (de lige stor koefficienters metode).
Svar #2
19. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
øhm, hvordan får du -4xy?
Du har dette ligningssystem:
x + 2y = 5 (1)
-x + 2y = 7 (2)
Jeg vælger at løse ligningssystemet ved subsitutionsmetoden:
x + 2y = 5 <=> x=-2y+5
Dette indsættes nu i (2), hvormed der fås:
-(-2y+5)+2y=7 <=> 2y-5+2y=7 <=> 4y=12 <=> y=3
Hermed kan x nu findes ved indsættelse af den fundne y-værdi i enten (1) eller (2):
x + 2*3 = 5 <=> x+6=5 <=> x=-1
Du har dette ligningssystem:
x + 2y = 5 (1)
-x + 2y = 7 (2)
Jeg vælger at løse ligningssystemet ved subsitutionsmetoden:
x + 2y = 5 <=> x=-2y+5
Dette indsættes nu i (2), hvormed der fås:
-(-2y+5)+2y=7 <=> 2y-5+2y=7 <=> 4y=12 <=> y=3
Hermed kan x nu findes ved indsættelse af den fundne y-værdi i enten (1) eller (2):
x + 2*3 = 5 <=> x+6=5 <=> x=-1
Skriv et svar til: ligningssystem
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
