Matematik
hjælp det haster....
20. oktober 2007 af
camilie2 (Slettet)
hjælp til at løse denne opgave.. har nu siddet med den i tre timer.. håber nogen kan hjælpe mig med den..
opgaven lyder sådan her:
en størrelse vokser i 6 år på følgende måde:
første år: 12%
andet år: 23%
tredje år: 4%
fjerde år: 4%
femte år: 9%
sjette år: 2%
efter 7 år er den årlige gennemsnitllige procentvise stigning 7,62%
1) beregn den procentvise stigning i det syvende år.
jeg har selv prøvet at regne den sådan her ud.. men er usikker om det er rigtigt!
1,12*1,23*1,04*1,04,1,09*1,02= 7v1,656= 1,0747
1,0747-1= 0,0747
0,0747*100=7,5%
opgaven lyder sådan her:
en størrelse vokser i 6 år på følgende måde:
første år: 12%
andet år: 23%
tredje år: 4%
fjerde år: 4%
femte år: 9%
sjette år: 2%
efter 7 år er den årlige gennemsnitllige procentvise stigning 7,62%
1) beregn den procentvise stigning i det syvende år.
jeg har selv prøvet at regne den sådan her ud.. men er usikker om det er rigtigt!
1,12*1,23*1,04*1,04,1,09*1,02= 7v1,656= 1,0747
1,0747-1= 0,0747
0,0747*100=7,5%
Svar #1
20. oktober 2007 af peter lind
Jeg er ikke klar over hvad du mener med 7v1,656.
Regn ud med hvilken faktor størrelsen er steget til på de 6 år. Det er det samme som den størrelse du har stående på venstre side i den første ligning . Find dernæst hvilken faktor størrelsen er steget med på de 7 år. Det er 1,0762^7. Forholdet mellem de to tal er den afktor størelsen er steget med i det syvende år.
Regn ud med hvilken faktor størrelsen er steget til på de 6 år. Det er det samme som den størrelse du har stående på venstre side i den første ligning . Find dernæst hvilken faktor størrelsen er steget med på de 7 år. Det er 1,0762^7. Forholdet mellem de to tal er den afktor størelsen er steget med i det syvende år.
Skriv et svar til: hjælp det haster....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
