Kemi
Kemi C-niveau..
20. oktober 2007 af
Louise_C (Slettet)
Hvordan skal man fremstille en 0,0200 M Na2_S2_O3-opløsning, når man har stoffet Na2_S2_O3*5H20 til rådighed?
Hvordan skal man det? Jeg forstår det ikke..
Hvordan skal man det? Jeg forstår det ikke..
Svar #2
21. oktober 2007 af DeutscherDäne (Slettet)
Natriumsulfatoxad er tydeligvis en salt med bjergvand. dvs. vand der har hæftet sig til saltet. Opvarmes saltet løsnes vandet sig fra saltet.
Du skal finde den molare masse for natriumsulfatoxad (du lægger de enkelte atomers masse sammen). Det samme gør du for natriumsulfatoxad-(1/5). De fem vand molekylers vægt lægger du sammen med grundvægten for na2s2o3.
Du finder nu vægten af 0,02 mol natriumsulfatoxad
masse = molarmasse/stofmængde
m = M/N
hvis du når så langt, er du godt på vej til at finde ud af hvor mange gram du skal bruge af saltet beriget med vand.
Du skal finde den molare masse for natriumsulfatoxad (du lægger de enkelte atomers masse sammen). Det samme gør du for natriumsulfatoxad-(1/5). De fem vand molekylers vægt lægger du sammen med grundvægten for na2s2o3.
Du finder nu vægten af 0,02 mol natriumsulfatoxad
masse = molarmasse/stofmængde
m = M/N
hvis du når så langt, er du godt på vej til at finde ud af hvor mange gram du skal bruge af saltet beriget med vand.
Svar #3
21. oktober 2007 af TJuhl (Slettet)
Hvordan vil du komme videre når du kun har molarmassen (M) og de 0,0200 M som jeg ikke kan huske hvad er?
Svar #4
23. oktober 2007 af UNF (Slettet)
#2 har skrevet formlen forkert. Den hedder rigtig
masse = molarmasse*stofmængde
m(Na2_S2_O3)g =M(Na2_S2_O3)g/mol* N(Na2_S2_O3)mol
masse = molarmasse*stofmængde
m(Na2_S2_O3)g =M(Na2_S2_O3)g/mol* N(Na2_S2_O3)mol
Skriv et svar til: Kemi C-niveau..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
