Matematik
Andengradslignigner
20. oktober 2007 af
moha2100 (Slettet)
Hej
Jeg har haft forskellige 2.grads ligninger som jeg har løst vha. af diskriminat formelen men har hørt at der findes to andre metoder.
Min lære forklarede den ene med at man satte i parenteser men var ikke helt med på den.
vis nogle evt. kender denne/andre måder så bare skriv en kortforklaring
Jeg har haft forskellige 2.grads ligninger som jeg har løst vha. af diskriminat formelen men har hørt at der findes to andre metoder.
Min lære forklarede den ene med at man satte i parenteser men var ikke helt med på den.
vis nogle evt. kender denne/andre måder så bare skriv en kortforklaring
Svar #1
20. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
Der er nulreglen til andengradsligninger af typen:
ax^2+bx=0 <=> x(ax+b)=0(x sættes udenfor parentes), hvoraf x=0 eller ax+b=0
Den anden metode(jeg formoder, at han henviste til ligninger af denne slags)
ax^2=c <=> x^2=c/a <=> x= sqrt(c/a), hvor a og c har samme fortegn, dvs enten -/- eller +/+
ax^2+bx=0 <=> x(ax+b)=0(x sættes udenfor parentes), hvoraf x=0 eller ax+b=0
Den anden metode(jeg formoder, at han henviste til ligninger af denne slags)
ax^2=c <=> x^2=c/a <=> x= sqrt(c/a), hvor a og c har samme fortegn, dvs enten -/- eller +/+
Svar #2
20. oktober 2007 af moha2100 (Slettet)
hvis du evt har nogle eks på nogle ligninger som løses vha. 1 metode og anden metode så vil jeg forstå det. bare giv nogle eks. for første metode og anden metode da jeg tror at jeg bedre vil forstå det
Svar #3
20. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
Nmm
vi kunne fx tage:
3x^2+4x=0 <=> x(3x+4)=0 heraf fås det, at x=0 eller 3x+4=0
Den sidste løsning(til andengradsligningen) findes ved løsning af 3x+4=0 <=> 3x=-4 <=> x=-4/3.
Hermed er de to løsninger til den pågældende andengradsligning:
x=0 eller x=-4/3
(Dette bliver i øvrigt kaldt 'nulreglen')
Et eksempel på den anden løsningmetode, kunne være:
4x^2=16 <=> x^2=16/4 <=> x^2=4 <=> x=-sqrt(4)=-2 eller sqrt(4)=2
Ved denne metode, skal man huske, at der er en positiv løsning og en negativ løsning.
Hermed er løsningerne til denne andengradsligning:
x=-2 eller x=2
vi kunne fx tage:
3x^2+4x=0 <=> x(3x+4)=0 heraf fås det, at x=0 eller 3x+4=0
Den sidste løsning(til andengradsligningen) findes ved løsning af 3x+4=0 <=> 3x=-4 <=> x=-4/3.
Hermed er de to løsninger til den pågældende andengradsligning:
x=0 eller x=-4/3
(Dette bliver i øvrigt kaldt 'nulreglen')
Et eksempel på den anden løsningmetode, kunne være:
4x^2=16 <=> x^2=16/4 <=> x^2=4 <=> x=-sqrt(4)=-2 eller sqrt(4)=2
Ved denne metode, skal man huske, at der er en positiv løsning og en negativ løsning.
Hermed er løsningerne til denne andengradsligning:
x=-2 eller x=2
Skriv et svar til: Andengradslignigner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
