Matematik
Andengradsligninger ?
21. oktober 2007 af
hansiis (Slettet)
Jeg har fået en opg. her om andengradsligniger, som jeg ikke helt forstår.
Jeg har lært det med diskriminanten osv. men kan ikke se hvordan jeg kan bruge den i de her opgaver...
1) 2*x(4-x) = 0
2) x²-1 = (x-2)(x+1)
Er der ikke nogen der kan give mig et hint om hvordan man begynder disse 2??
Jeg har lært det med diskriminanten osv. men kan ikke se hvordan jeg kan bruge den i de her opgaver...
1) 2*x(4-x) = 0
2) x²-1 = (x-2)(x+1)
Er der ikke nogen der kan give mig et hint om hvordan man begynder disse 2??
Svar #1
21. oktober 2007 af ibibib (Slettet)
En metode er at hæve parenteser og derefter gøre "det med diskriminanten osv."
Svar #2
21. oktober 2007 af peter lind
I opgave 1 er det nemmere at bruge 0-reglen altså at hvis man har produktet af to størrelser, så er mindst en af dem 0.
Skriv et svar til: Andengradsligninger ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
