Fysik

lorentz-transformation

22. oktober 2007 af kemlmj (Slettet)
efterspørgelse af en definition på Lorentz-transformationen?? nogen der kan forklare!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Ja, det er nogle koordinattransformationer, der lyder som følger i forbindelse med relativitetsteorien, hvilket ses af sidste ligning: Hele teorien bag og konsekvenserne af denne transformation bliver for omfattende at komme ind, men den kan du finde på Nettet
x'=y(x-vt)
y'=y
z'=z
t'=y(t-vx/c^2)

Ligningerne forklarer om rum og tid, hvilket Einstein så, efter at Lorentz udledede ligningerne. Disse transformationer er gyldige ved alle hastigheder.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2007 af Riemann

Der er en trykfejls i #1:

I den første og tredje ligning skulle der have stået "gamma" i stedet for y. gamma=1/sqrt(1-v^2/c^2).

Bare lige så spørgeren ikke bliver forvirret..

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

ja Riemann det ved jeg godt, jeg ville egentlig også have skrevet til sidst at y'et skulle læses som et gamma, men det ved jeg ikke om man kan skrive det her.

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg glemte lige at sige, at gamma er Lorentzfaktoren 1/(sqr(1-beta^2)). Rent personligt mener jeg ikke, at den er ansvarlig for at lysets hastighed er den højest opnåelige, også selvom det fremgår af den matematiske side. Det har jeg skrevt en 8-sider lang redegørelse for for mange år siden. Men det skal nu ikke skille os ad.

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2007 af Riemann

#4
Det er jeg enig i... Det er vel et af postulaterne i den specielle relativitetsteori.

Man kunne også argumentere for det ud fra Maxwells ligninger...

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

ja netop, men hvis du har læst "The Classical Theory of Fields af Landau og Lifshitz, så står der rent faktisk et bevis for den grænse for elektromagnetisk stråling.

Skriv et svar til: lorentz-transformation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.