Kemi
procent
22. oktober 2007 af
julemanden (Slettet)
Jeg sidder fast midt i en kemiopgave, så håber på lidt hjælp
Jeg har en tidligere del af opgaven fundet c af H3BO3 til at være 0,323 M og fundet pH-værdien til 10,25
Spørgsmålet
Man vil finde ud af om en opløsning koncentration fra en flaske svarer til hvad der står på etiketten. Det gøres ved syre-base-titrering
Der afpipettteres 5,0 mL af borvandet, som herefter titrerer som monoprot syre med 0,100 M NaOH. Ved æk.punktet er der brugt 18,8 mL af NaOH-opløsning
Stemmer analyseresultatet overenes med etikketens angivelse på 2 %?
på forhånd tak
Jeg har en tidligere del af opgaven fundet c af H3BO3 til at være 0,323 M og fundet pH-værdien til 10,25
Spørgsmålet
Man vil finde ud af om en opløsning koncentration fra en flaske svarer til hvad der står på etiketten. Det gøres ved syre-base-titrering
Der afpipettteres 5,0 mL af borvandet, som herefter titrerer som monoprot syre med 0,100 M NaOH. Ved æk.punktet er der brugt 18,8 mL af NaOH-opløsning
Stemmer analyseresultatet overenes med etikketens angivelse på 2 %?
på forhånd tak
Svar #2
23. oktober 2007 af mathon
H3BO3 + NaOH --> NaH2BO3 + H2O
1 mol H3BO3 ækvivalerer 1 mol NaOH, dvs. i mængdeforholdet 1:1
n(NaOH) = V*c = 18,8*mL*0,100*mmol/mL = 1,88 mmol
1,88 mmol NaOH ækvivalerer 1,88 mmol H3BO3
n(H3BO3) = 1,88 mmol = V*c = 5,0*mL*c
5,0*mL*c = 1,88 mmol
c = 1,88*mmol/(5,0*mL) = 0,376 mmol/mL = 0,376 mol/L = 0,376 M
M(H3BO3) = 61,833 g/mol
c = d/M*p*10^(-2), hvor d er densiteten i g/L og p er masse-procenten
hvoraf
p = c*M/d*10^2 = (0,376*mol/L)(61,833*g/mol)/d*10^2
her må du selv tilføje densiteten, so du ikke har oplyst!!!
1 mol H3BO3 ækvivalerer 1 mol NaOH, dvs. i mængdeforholdet 1:1
n(NaOH) = V*c = 18,8*mL*0,100*mmol/mL = 1,88 mmol
1,88 mmol NaOH ækvivalerer 1,88 mmol H3BO3
n(H3BO3) = 1,88 mmol = V*c = 5,0*mL*c
5,0*mL*c = 1,88 mmol
c = 1,88*mmol/(5,0*mL) = 0,376 mmol/mL = 0,376 mol/L = 0,376 M
M(H3BO3) = 61,833 g/mol
c = d/M*p*10^(-2), hvor d er densiteten i g/L og p er masse-procenten
hvoraf
p = c*M/d*10^2 = (0,376*mol/L)(61,833*g/mol)/d*10^2
her må du selv tilføje densiteten, so du ikke har oplyst!!!
Skriv et svar til: procent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
