Matematik
Haster
22. oktober 2007 af
AnneAgersnap (Slettet)
jeg har problemer med denne opgave
Hvis et menneske løber 10 gange hurtigere end en skildpadde men en skildpadde får et forspring på 100 m hvor vil de så møde hinanden..
ltså jeg tror jeg skal bruge noget med noget skæringspunkter, men er der nogen der kan hjælpe mig?
Hvis et menneske løber 10 gange hurtigere end en skildpadde men en skildpadde får et forspring på 100 m hvor vil de så møde hinanden..
ltså jeg tror jeg skal bruge noget med noget skæringspunkter, men er der nogen der kan hjælpe mig?
Svar #1
22. oktober 2007 af obafemi89 (Slettet)
opstil de lo ligninger:
Skildpaden:
y=x+100
mennesket:
y=10x
og så skal du bare finde skæringspunkt..
Skildpaden:
y=x+100
mennesket:
y=10x
og så skal du bare finde skæringspunkt..
Svar #2
22. oktober 2007 af AnneAgersnap (Slettet)
Og hvordan er det jeg gør det, kan ikke huske det med formlen?
Svar #3
22. oktober 2007 af rexden1
Mennesket løber 10 gange hurtigere end en skildpadde:
Skildpaddens hastighed kalder vi x, dvs. menneskets hastighed er 10x
Skildpadden får et forspring på 100 m, så en funktion for skildpadden kan opskrives som følgende:
f(x)=x+100
En funktion for mennesket kan opskrives som.
f(x)=10x
Skildpadden og mennesket når hinanden hvor de to funktioner skære hinanden. Dvs. hvor funktionerne er lig med hinanden.
x+100 = 10x Isolere x på venstresiden
-10x+x = -100
-9x=-100
x=-100 / -9
x= 11,11
Skildpadden og mennesket når hinanden efter 11,11 meter, dvs. på distancen. 111,11 meter
Skildpaddens hastighed kalder vi x, dvs. menneskets hastighed er 10x
Skildpadden får et forspring på 100 m, så en funktion for skildpadden kan opskrives som følgende:
f(x)=x+100
En funktion for mennesket kan opskrives som.
f(x)=10x
Skildpadden og mennesket når hinanden hvor de to funktioner skære hinanden. Dvs. hvor funktionerne er lig med hinanden.
x+100 = 10x Isolere x på venstresiden
-10x+x = -100
-9x=-100
x=-100 / -9
x= 11,11
Skildpadden og mennesket når hinanden efter 11,11 meter, dvs. på distancen. 111,11 meter
Skriv et svar til: Haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
