Matematik
stedvektor
22. oktober 2007 af
chiqqa (Slettet)
hej alle sammen !!!
jeg sidder her og prøver at regne den sidste math. opgave, men kan ikke rigtig komme videre med denne her, håber i vil hjælpe mig :)
Stedvektorerne til punkterne A og B betegnes med
- og -
a b . punktet P ligger på AB, således at der gælder
AP/PB = k
bestem stedvektoren til P udtrykt ved - og -
a b
samt koordinatsættet til P, når
a)
K = 2/5 og punkterne A og B er bestemt ved A(1,7) og
B(16,17)
håber i kan hjælpe mig :)
på forhånd TAK...
jeg sidder her og prøver at regne den sidste math. opgave, men kan ikke rigtig komme videre med denne her, håber i vil hjælpe mig :)
Stedvektorerne til punkterne A og B betegnes med
- og -
a b . punktet P ligger på AB, således at der gælder
AP/PB = k
bestem stedvektoren til P udtrykt ved - og -
a b
samt koordinatsættet til P, når
a)
K = 2/5 og punkterne A og B er bestemt ved A(1,7) og
B(16,17)
håber i kan hjælpe mig :)
på forhånd TAK...
Svar #1
22. oktober 2007 af peter lind
vektor OP = OA + AP = a + tAB = a +t(b-a), hvor t må findes af AP/PB =k
Skriv et svar til: stedvektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
