Matematik
ortogonale vektorer
23. oktober 2007 af
vito_c (Slettet)
Hej derude!
Er der nogle der kan hjælpe mig med at bevise følgende:
Skalarproduktet mellem to vektorer er nul netop hvis vektorerne er ortogonale eller mindst en af vektorerne er nulvektoreren.
('.' betyder skalarprodukt)
a.b=0 <=> a vinkelret på b eller b = o eller a = o
Jeg aner ikke, hvad jeg skal starte med, eller hvad jeg skal gå ud fra.
Er der nogen der kan hjælpe?
Er der nogle der kan hjælpe mig med at bevise følgende:
Skalarproduktet mellem to vektorer er nul netop hvis vektorerne er ortogonale eller mindst en af vektorerne er nulvektoreren.
('.' betyder skalarprodukt)
a.b=0 <=> a vinkelret på b eller b = o eller a = o
Jeg aner ikke, hvad jeg skal starte med, eller hvad jeg skal gå ud fra.
Er der nogen der kan hjælpe?
Svar #2
23. oktober 2007 af vito_c (Slettet)
den der hedder a.b=|a||b|cos(v) ?
Det var også der jeg ville skyde på jeg skulle arbejde udfra. Kan du hjælpe mig mere?
Er ret meget væk i det.
Det var også der jeg ville skyde på jeg skulle arbejde udfra. Kan du hjælpe mig mere?
Er ret meget væk i det.
Svar #3
23. oktober 2007 af lottefar (Slettet)
Når de er ortogonal er vinklen mellem dem pi/2. Prøv at se på hvad cos(pi/2) er.
Skriv et svar til: ortogonale vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
