Matematik
differentialkvotienter Regneregler og
23. oktober 2007 af
hanzai (Slettet)
Hej allesammen, sidder og bøvler med denne opgave. Nogle der kan hjælpe. Har skrevet et indlæg før, men uforståeligt.
Funktionen f er givet ved f(x)=1/4x - 4x + 5 . Angiv en ligning for den tangent til grafen for f, der har røringspunktet (3,f(3)).
Bestem derefter en ligning for den anden tangent til grafen for f, der har hældningskoef-ficienten -37/9.
Funktionen f er givet ved f(x)=1/4x - 4x + 5 . Angiv en ligning for den tangent til grafen for f, der har røringspunktet (3,f(3)).
Bestem derefter en ligning for den anden tangent til grafen for f, der har hældningskoef-ficienten -37/9.
Svar #2
24. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Du finder først f'(x), den er -1/(4*x^2)-4. Så har du din ligning for tangenten i det givne punkt f'(3)=((f(x)-f(3))/(x-3). Så finder du f'(3), den er -4,0. På samme måde med resten. Du kan også skrive tangentligningen som y=y_0+alfa*(x-x_0). alfa er hældningskvotienten i punktet (3,f(3)). (x_0,y_0)=(3,f(3))
Den næste opgave kan du nu selv finde ud af.
Den næste opgave kan du nu selv finde ud af.
Svar #3
24. oktober 2007 af mathon
står der
1) f(x) = 1/(4x^2 - 4x + 5)
eller
2) f(x) = (1/4x^2) - 4x + 5?
1) f(x) = 1/(4x^2 - 4x + 5)
eller
2) f(x) = (1/4x^2) - 4x + 5?
Svar #4
24. oktober 2007 af hanzai (Slettet)
Nej hvorfor skulle den stå i anden?
den ser bare sådan ud: f(x)=1/4x - 4x + 5
den ser bare sådan ud: f(x)=1/4x - 4x + 5
Skriv et svar til: differentialkvotienter Regneregler og
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
