Fysik

stråling!!!!

23. oktober 2007 af chiqqa (Slettet)
Hejjj alle sammen :)
sidder her og laver nogle fysik opgaver og har nu brug for en hjælpende hånd fra jer til dette:

En svulst på 0,5 kg bestråles med gammastråling i 50 sekunder.
kilden er en Co-enhed, der bestråler svulsten med
3,0 *10^12 kvanter pr. sekund.
gennemsnitsenergien af kvanterne er 1,25 MeV.
Antag, at 1/4 af energien absorberes i svulsten.

a) hvor stor er den absorberede dosis i svulsten???

håber i il hjækpe mig :)
på forhånd TAK...

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

Har ikke haft om stråling, men synes det ligner et helt almindeligt regnestykke:

Energi absorberet = 1/4 * antal kvanter * energi pr. kvantefyr.

Ved ikke om jeg har overset noget?

Svar #2
24. oktober 2007 af chiqqa (Slettet)

nej det kan ikke være sådan da resultatet skal give : 9,4 Gy

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2007 af mathon

(50*s)*(3,0*10^12*kvant/s)*(1,25*10^6*eV/kvant)*0,25 =

(50*3,0*10^12*1,25*10^6*0,25)*(s*kvant/s*eV/kvant) = 4,6875*10^19 eV = 7,51021 J

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2007 af mathon

(7,51021*J)/(0,5*kg) = 15,0204 J/kg = 15,0204 Gy

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2007 af MuhammedAbdul (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: stråling!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.