Matematik
uni: retningsafledte
24. oktober 2007 af
Yieth (Slettet)
f(x,y,z) = sin(xyz)
skal finde f´(a;r) af f i punktet a=(1,0,2) og i retningen r=(1-3,4)
er nået frem til:
(1,0,2)+h(1,-3,4) = (1,0,2 + h,-3h,4h)
og så er jeg lidt fanget der. hvordan finder jeg f(a+hr)?
skal finde f´(a;r) af f i punktet a=(1,0,2) og i retningen r=(1-3,4)
er nået frem til:
(1,0,2)+h(1,-3,4) = (1,0,2 + h,-3h,4h)
og så er jeg lidt fanget der. hvordan finder jeg f(a+hr)?
Svar #1
24. oktober 2007 af peter lind
df = (df/dx)*deltax + (df/dy)*deltay + (df/dz)*deltaz
hvor (deltax,deltay, deltaz) = r*deltah
hvor (deltax,deltay, deltaz) = r*deltah
Skriv et svar til: uni: retningsafledte
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
