Matematik
Retvinklet trekant
24. oktober 2007 af
Phileo (Slettet)
Godaften derude
Jeg sidder med tre styks regneopgaver, jeg ikke kan komme videre i, så hvis jeg bare lige kunne få hjælp i denne, kan jeg sagtens komme videre i de andre, da det i princippet er det samme man skal gøre. Jeg skal vha. af få oplysninger finde ud af hvad alle siderne samt vinklerne i en retvinklet trekant er.
Vinkel A = 43,4 grader
Siden a = 12
Først kan jeg lige regne det nemme ud: 180-90-43,4 = 46,6
Så vil jeg gerne finde ud af hvad c er, så jeg bruger sinus til A, dvs.:
sin (43,3) = 12/c
0,6819983601=12/c
0,6819983601/12=c
0,0568331967 = c
Men det kan jo ikke passe at C kun er noget med nul, for der står også noget andet i min facitliste, så jeg ville spørge om der er nogen der kan hjælpe mig ?
På forhånd tak.
Jeg sidder med tre styks regneopgaver, jeg ikke kan komme videre i, så hvis jeg bare lige kunne få hjælp i denne, kan jeg sagtens komme videre i de andre, da det i princippet er det samme man skal gøre. Jeg skal vha. af få oplysninger finde ud af hvad alle siderne samt vinklerne i en retvinklet trekant er.
Vinkel A = 43,4 grader
Siden a = 12
Først kan jeg lige regne det nemme ud: 180-90-43,4 = 46,6
Så vil jeg gerne finde ud af hvad c er, så jeg bruger sinus til A, dvs.:
sin (43,3) = 12/c
0,6819983601=12/c
0,6819983601/12=c
0,0568331967 = c
Men det kan jo ikke passe at C kun er noget med nul, for der står også noget andet i min facitliste, så jeg ville spørge om der er nogen der kan hjælpe mig ?
På forhånd tak.
Svar #1
24. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)
Den kan i hvert fald regnes således.
tan(A)=a/c
c=a/tan(A)
c=12/tan(43,4)
c=12,69
tan(A)=a/c
c=a/tan(A)
c=12/tan(43,4)
c=12,69
Svar #2
24. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)
Sinus kan kunne først bruges, hvis du kendte hypotenusen.
Skriv et svar til: Retvinklet trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
