Matematik

Bestem a i f(x)

25. oktober 2007 af Anaa (Slettet)
nu har jeg ledt i flere timer på en formel til at løse denne opgave men jeg kan simpelthen ikke finde noget der passer til det ! så håber dermed der nogen af jer der gider hjælpe.

opgaven lyder:

F(x)=100 * a^x

(x) = 16
^x = 0,5 .

bestem a .. hvilken formel skal man bruge til at regne dette ud ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

øhm... prøv lige at skrive oplysningerne, som de præcis står i din opgave...

Svar #2
25. oktober 2007 af Anaa (Slettet)

Når lys trænger ned gennem vandet i en sø, aftager lysintensiteten med dybden. lysintensiteten f(x) er bestemt ved

f(x)=100*a^x ,

hvor x er dybden målt i meter under søens overflade. For en bestemt ren og klar sø er lysintensiteten 16 i 5,0 meters dybde.

a) Bestem tallet a.
b) Bestem den dybde der svarer til en lysintensitet på 2,1
c) bestem halveringskonstanten for f
d) hvad fortæller tallet a om, hvordan lysintensiteten aftager med voksende dybdei søen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

Du får at vide, at f(5)=16, heraf kan du beregne a ved at løse følgende ligning:
16=100*a^5

Svar #4
25. oktober 2007 af Anaa (Slettet)

ja men hvordan isolere jeg a ? dt er det jeg ikke kan finde ud af

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

divider med 100, hvorefter du tager den 5. rod, hvormed der nu står a=....

Svar #6
25. oktober 2007 af Anaa (Slettet)

kan det passe at jeg skal sige 100 / 16 = 0,16^0,5 = 0,000105

Skriv et svar til: Bestem a i f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.