Fysik
Kvant: Middelenergi
27. oktober 2007 af
Ole Sørensen (Slettet)
Hvis jeg har en opgave, hvor jeg for en tilstand givet ved:
Psi(x,0) = A*(psi_1 + psi2)
hvor A er normaliseringskonstant og psi_1 og psi_2 er de to laveste løsninger til den uendelige brønd.
Jeg bliver da spurt om sandsynligheden er for at få hver af de 2 mulige energier. Vil denne sandsynlighed afhænge af tiden? Eller er den blot A^2 til alle tider?
Psi(x,0) = A*(psi_1 + psi2)
hvor A er normaliseringskonstant og psi_1 og psi_2 er de to laveste løsninger til den uendelige brønd.
Jeg bliver da spurt om sandsynligheden er for at få hver af de 2 mulige energier. Vil denne sandsynlighed afhænge af tiden? Eller er den blot A^2 til alle tider?
Svar #1
27. oktober 2007 af peter lind
I almindelighed er løsningen psi = a|1> + b|1>. hvor 1 og 2 angiver de 2 tilstande, a ob b er komplekse tal, hvorom det gælder |a|^2 + |b|^2 = 1. Sandsynligheden for at måle tilstand 1 er så |a|^2 og sandsynligheden for måle tilstand 2 er |b|^2. I dit tilfælde er a = b og så er sandsynligheden for hver af dem ½.
Skriv et svar til: Kvant: Middelenergi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
