Matematik
ti-89
27. oktober 2007 af
Lone_18 (Slettet)
jeg har et spørgsmål angående lommeregneren ti-89.
hvis man f.eks har ligningen y=2sin(0,5t-1), 0<t<8pi.
a) Kan man så finde største- og mindsteværdien for y ved hjælp af lommeregneren (ved f.eks solve eller lign.)
b) Og kan man også gøre det samme hvis man bliver bedt om at besteme de tidsrum i [0;2pi], hvor det gælder at -1<y<1?
hvis man f.eks har ligningen y=2sin(0,5t-1), 0<t<8pi.
a) Kan man så finde største- og mindsteværdien for y ved hjælp af lommeregneren (ved f.eks solve eller lign.)
b) Og kan man også gøre det samme hvis man bliver bedt om at besteme de tidsrum i [0;2pi], hvor det gælder at -1<y<1?
Svar #1
28. oktober 2007 af sigmund (Slettet)
Jeg har ikke en TI-89, så følgende er hentet fra en manual, jeg fandt på nettet.
a) Hvis du ved hjælp af TI-89 vil finde fx maximum, minimum eller nulpunkter for en funktion i et givet interval, kan du først tegne en graf for funktionen, for derefter at anvende "the math menu" (ved at trykke på F5 mens du er i grafvinduet.) En anden mulighed er at anvende 'solve', hvor du, for at finde minimum eller maximum, løser ligningen f'(x)=0.
b) Ja, her skal du bruge solve-funktionen til at løse ligningerne y=-1 hhv. y=1. Så har du en øvre og en nedre grænse for det ønskede tidsrum.
a) Hvis du ved hjælp af TI-89 vil finde fx maximum, minimum eller nulpunkter for en funktion i et givet interval, kan du først tegne en graf for funktionen, for derefter at anvende "the math menu" (ved at trykke på F5 mens du er i grafvinduet.) En anden mulighed er at anvende 'solve', hvor du, for at finde minimum eller maximum, løser ligningen f'(x)=0.
b) Ja, her skal du bruge solve-funktionen til at løse ligningerne y=-1 hhv. y=1. Så har du en øvre og en nedre grænse for det ønskede tidsrum.
Skriv et svar til: ti-89
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
