Fysik

brydningsindex

28. oktober 2007 af Lady-Ludvig (Slettet)
hejsa!
nogen der ved hvad forskellen er på:

nluft-vand
og
nvand-luft

?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2007 af mathon

n_luft-vand = 4/3

n_vand-luft = 3/4

Svar #2
28. oktober 2007 af Lady-Ludvig (Slettet)

kan du uddybe det lidt, forstår ikke helt

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2007 af mathon

sin(i)/sin(b) = n

når strålegangen er omvendt, bytter vinkel i og vinkel b plads

luft-vand:
sin(i)/sin(b) = 4/3

vand-luft:
sin(b)/sin(i) = 1/(4/3) = (3/4)

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2007 af mathon

...det der før var brydningsvinkel, bliver nu indfaldsvinkel og omvendt!

Svar #5
28. oktober 2007 af Lady-Ludvig (Slettet)

ok jeg er med...tak :)

Skriv et svar til: brydningsindex

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.