Matematik

HJÆÆÆÆLP - Linear regression

28. oktober 2007 af Nisa1 (Slettet)
Linear regression (ax+b)
regEQ(x) =.050693x +2.9299

a = .050693
b = 2.3299
r = .999131
r^2= .998264


GIV EN BETYDNING AF A OG B I MODELLEN?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2007 af eksamenshaj (Slettet)

b er skæringspunktet med andenaksen. a er hældningskoefficienten.
Prøv at tegne den lineære funktion på et stykke papir eller i en grafregner, og se hvordan den opfører sig.

Svar #2
28. oktober 2007 af Nisa1 (Slettet)

har tegnet det, men ved ikke hvad jeg skal skrive ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2007 af eksamenshaj (Slettet)

Du kan jo skrive, at b skærer andenaksen (y) ved tallet b = 2.3299, og at grafen for f(x) (eller y, efter hvad i kalder den) vokser med
a = 0.050693 når man går ud af x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2007 af Eskil (Slettet)

Det afhænger også af, hvad linjen er model for... Hvis man f.eks. laver en (forenklet) model for prisen for at køre med et taxaselskab, så kan a være pris pr. km mens b er startgebyret...

Fortæller opgaven, hvilken begivenhed modellen handler om?

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

Ja, det som #4 fortæller er hele meningen med opgaven. #2 er rigtig nok, men man får ikke nogen point for det. Det er meningen, at man skal vise, at man kan bruge en graf ud fra givne oplysninger og derefter fortolke på resultatet.

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

#5 bruge en forskrift/graf

Skriv et svar til: HJÆÆÆÆLP - Linear regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.