Matematik

to små opgaver

29. oktober 2007 af tdb (Slettet)
Jeg har to opgaver som skal skrives på formen b*a^x hvor a>0

1)
a^3*(a^-1)^2* kvrod (4a)

2)
kvrod (9a)* (3.rod af a) / (4.rod af a)

Har ingen anelse om hvad og hvordan jeg skal gøre :S

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2007 af mathon

a^3*(a^-1)^2* kvrod (4a)

a^(3+(-2))*2*a^(^1/2) = 2*a^(3+(-2)+(1/2)) = 2*a^(3/2) = 2*a^1.5

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2007 af mathon

"...ingen anelse..." - har du slet ingen intakt hukommelse om potenssætninger?

Svar #3
29. oktober 2007 af tdb (Slettet)

jo det var mere fordi det skulle skrives på formen b*a^x.
Det er der jeg ingen anelse har.
Jeg forstår stadig ikke hvad det er?

Svar #4
29. oktober 2007 af tdb (Slettet)

kommer den anden så til at hedde 9*a^1 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2007 af Teazy (Slettet)

kvrod (9a)* (3.rod af a) / (4.rod af a)

9^(1/2) * a^(1/2) * (a^(1/3)/a^(1/4)

3*a^(7/12)

Skriv et svar til: to små opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.