Matematik

limets

30. oktober 2007 af dejlig2 (Slettet)
f(x)=(2x+4)^1/2 / ln(x+2)find lim f(x)xgå -2




Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2007 af peter lind

Brug l'Hospitals regel
Hvis f(x0) = 0 , g(x0) = 0 og f'(x0)/g'(x0) -> a for x -> x0 så
f(x)/g(x) -> a for x -> x0

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2007 af Riemann

ln(x+2) går mod minus uendelig for x gående mod -2 (fra højre). Tælleren går derimod mod 0.

Dermed har man 0 i tælleren og noget der går mod minus uendelig i nævneren, så derfor må grænseværdien være 0, når x går mod -2 fra højre.

Svar #3
30. oktober 2007 af dejlig2 (Slettet)

jeg forstår det ikke please

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2007 af Riemann

Prøv at tegn en graf for (2x+4)^1/2 og ln(x+2). Så kan du muligvis set hvad det er der sker...

Skriv et svar til: limets

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.