Fysik

opg om røntgen

30. oktober 2007 af Aichen (Slettet)
der er et enkel spørgsmål jeg ikke kan svarer på:
strålingen for et røntgenrør med en røntgenfølsom tæller til 250 tællinger pr. sekund. strålingen sendes gennem et 5.0 mm tykt lag aluminimum.
hvad bliver tællehastigheden efter passagen af aluminiumlaget, når halveringstykkelsen 1.5mm?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2007 af Stenalt (Slettet)

Du ved at halveringstykkelsen er 1,5 mm, så efter 1,5 mmm vil tælletallet være 125, efter 3mm være 62,5 osv... dette kan du udtrykke med en foreskrift, prøv det...

Svar #2
30. oktober 2007 af Aichen (Slettet)

skal vi ikke bruge formlen I(x)=Io*e^-my*x

og så skal man isolerer Inul

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2007 af mathon

I(x)=Io*e^(-µ*x)

og µ = ln(2)/X½ = ln(2)/1,5 = 0,462098
som indsat giver

I(x)=Io*e^(-0,462098*x)

I(x)=Io*[e^(-0,462098)]^x

I(x)=Io*0,629961^x

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2007 af mathon

I(5)=Io*0,629961^5 = Io*0,099213 = ca. Io*0,10 = 10% af Io

Svar #5
30. oktober 2007 af Aichen (Slettet)

hvorfor skal det være ln(2)

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2007 af mathon

I(x)=Io*e^(-µ*x)

I(X½) = (1/2)Io = Io*e^(-µ*X½)

Io*e^(-µ*X½) = (1/2)Io

e^(-µ*X½) = (1/2)

ln(e^(-µ*X½)) = ln(1/2)

-µ*X½ = ln(1/2) = -ln(2)

µ*X½ = ln(2)

µ = ln(2)/X½



Skriv et svar til: opg om røntgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.