Matematik
to ubekendte hjælp...
31. oktober 2007 af
kim19 (Slettet)
Jeg kan simpelthen ikke finde ud a denne her, er der ikke en der kan hjælpe mig?
x-2 y+1
---- + ---- = 3
3 2
x-1 y+3
---- + ---- = 4
2 3
jeg tænker lidt på om jeg skulle finde fællesnævner det er jo 6 men kan ikke få det til at passe, håber der er en der kan hjælp mig. sveret skulle blive 5,3 men aner ik rigtig hvornår jeg kan få det. På forhånd Tak
x-2 y+1
---- + ---- = 3
3 2
x-1 y+3
---- + ---- = 4
2 3
jeg tænker lidt på om jeg skulle finde fællesnævner det er jo 6 men kan ikke få det til at passe, håber der er en der kan hjælp mig. sveret skulle blive 5,3 men aner ik rigtig hvornår jeg kan få det. På forhånd Tak
Svar #1
31. oktober 2007 af kim19 (Slettet)
det blev ikke så godt altså det er:
(x-2)/3 + (y+1)/2 = 3
(x-1)/2 + (y+3)/3 = 4
sådan
håber en ku hjælpe
(x-2)/3 + (y+1)/2 = 3
(x-1)/2 + (y+3)/3 = 4
sådan
håber en ku hjælpe
Svar #2
31. oktober 2007 af mathon
første ligning gangens igennem med 6
og giver
2(x-2)+3(y+1) = 18 eller
2x+3y=19
anden ligning gangens igennem med 6
og giver
3(x-1)+2(y+3) = 24 eller
3x+2y=21
og giver
2(x-2)+3(y+1) = 18 eller
2x+3y=19
anden ligning gangens igennem med 6
og giver
3(x-1)+2(y+3) = 24 eller
3x+2y=21
Svar #3
31. oktober 2007 af mathon
I: 2x+3y=19 ganges igennem med -2
II: 3x+2y=21 ganges igennem med 3
III: -4x-6y=-38
IV: 9x+6y=63
III og IV adderes
5x = 25
x = 5, som substitueres i II, hvoraf
3*5+2y=21
2y = 21-15 = 6
y = 3
konklusion:
(x,y) = (5,3)
kontrolberegning:
I: 2x+3y = 2*5+3*3 = 10+9 = 19
II: 3x+2y = 3*5+2*3 = 15+6 = 21
II: 3x+2y=21 ganges igennem med 3
III: -4x-6y=-38
IV: 9x+6y=63
III og IV adderes
5x = 25
x = 5, som substitueres i II, hvoraf
3*5+2y=21
2y = 21-15 = 6
y = 3
konklusion:
(x,y) = (5,3)
kontrolberegning:
I: 2x+3y = 2*5+3*3 = 10+9 = 19
II: 3x+2y = 3*5+2*3 = 15+6 = 21
Skriv et svar til: to ubekendte hjælp...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
