Matematik
monotoniforhold for f(x)
31. oktober 2007 af
Alcone (Slettet)
Er der nogen som lige kan hjælpe mig med denne her opgave?
En funktion f(x) med definitionsmængde R er løsning til differentialligningen:
dy/dx = y(2x+1) , y > 0
og grafen for f(x) går gennem punktet P(1,3.
Der blev først bedt om at bestemme en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P. Og det har jeg så gjort:
f(x)= 9x-6
og så skal jeg til at bestemme monotoniforholdene for f(x). Hvordan gør jeg så det?
Skal man sige f'(x)=0, men så kan jeg jo ikke finde x, for når jeg differentierer f(x) får jeg kun tallet 9.
Er der nogen som kan hjælpe mig her?
En funktion f(x) med definitionsmængde R er løsning til differentialligningen:
dy/dx = y(2x+1) , y > 0
og grafen for f(x) går gennem punktet P(1,3.
Der blev først bedt om at bestemme en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P. Og det har jeg så gjort:
f(x)= 9x-6
og så skal jeg til at bestemme monotoniforholdene for f(x). Hvordan gør jeg så det?
Skal man sige f'(x)=0, men så kan jeg jo ikke finde x, for når jeg differentierer f(x) får jeg kun tallet 9.
Er der nogen som kan hjælpe mig her?
Svar #1
31. oktober 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Der gælder _ikke_ at
f(x) = 9x+6
Det er derimod tangentligning, mens f jo er løsningen til differentialligning.
Der gælder _ikke_ at
f(x) = 9x+6
Det er derimod tangentligning, mens f jo er løsningen til differentialligning.
Svar #2
31. oktober 2007 af Alcone (Slettet)
Nå ja det er jo også rigtig nok. Dvs. nu hvor jeg kender f' skal jeg bare finde f(x) for så at komme videre med at bestemme monotoniforholdene?
Men hvordan gør man nu lige det?
Men hvordan gør man nu lige det?
Svar #3
31. oktober 2007 af Alcone (Slettet)
Er der ikke nogen som kan hjælpe mig med den sidste? At bestemme f(x), så jeg kan komme videre med monotoniforholdene.
På forhånd tak..
På forhånd tak..
Skriv et svar til: monotoniforhold for f(x)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
