Matematik
Argh!
31. oktober 2007 af
One_Smash (Slettet)
Hej... Jeg sidder her med disse ligninger og kan ikke finde ud af at løse dem... Hjælp tak! (De står opstillet som brøker)
x/7 = 5x/8 (har regnet den ud til: 8x = 35x (L = Ø) - er det korrekt?
og
x/(6 ) + 5x/8 = 38/20
Jeg aner virkelig ikke, hvordan jeg skal løse dem :-/
- Mette
x/7 = 5x/8 (har regnet den ud til: 8x = 35x (L = Ø) - er det korrekt?
og
x/(6 ) + 5x/8 = 38/20
Jeg aner virkelig ikke, hvordan jeg skal løse dem :-/
- Mette
Svar #1
31. oktober 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)
Du vil få flere svar hvis du skrev en sigende overskrift.
Svar #2
31. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
1.
x/7 = 5x/8
<=>
8x=35x
<=>
8x-35x=0
<=>
-27x=0
<=>
x=0
2.
x/(6 ) + 5x/8 = 38/20
forlænge brøkerne, således, at de får en fællesnævner(altså dem med x, og fællesnævneren er 24)
4x/24+15x/24=38/20
<=>
19x/24=38/20
Prøv du selv videre herfra:)
x/7 = 5x/8
<=>
8x=35x
<=>
8x-35x=0
<=>
-27x=0
<=>
x=0
2.
x/(6 ) + 5x/8 = 38/20
forlænge brøkerne, således, at de får en fællesnævner(altså dem med x, og fællesnævneren er 24)
4x/24+15x/24=38/20
<=>
19x/24=38/20
Prøv du selv videre herfra:)
Skriv et svar til: Argh!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
