Matematik
bestem f(x)
31. oktober 2007 af
Cille-muus (Slettet)
Hej.
Er der nogen som kan hjælpe mig med at bestemme f(x), når man har f'(x).
En funktion f(x) med definitionsmængde R er løsning til differentialligningen:
dy/dx = y(2x+1) , y > 0
og grafen for f(x) går gennem punktet P(1,3).
Bestem f(x).
Hvordan gør' man lige?
Er der nogen som kan hjælpe mig med at bestemme f(x), når man har f'(x).
En funktion f(x) med definitionsmængde R er løsning til differentialligningen:
dy/dx = y(2x+1) , y > 0
og grafen for f(x) går gennem punktet P(1,3).
Bestem f(x).
Hvordan gør' man lige?
Svar #3
31. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
dy/dx = y(2x+1) idet y>0
<=>
S 1/y dy = S 2x+1 dx
<=>
ln(y)=x^2+x+k
<=>
y=exp(x^2+x+k)=exp(x^2+x)*exp(k)=exp(x^2+x)*c
<=>
S 1/y dy = S 2x+1 dx
<=>
ln(y)=x^2+x+k
<=>
y=exp(x^2+x+k)=exp(x^2+x)*exp(k)=exp(x^2+x)*c
Svar #4
31. oktober 2007 af Cille-muus (Slettet)
okay. nu kan jeg godt se hvad du mener, men hvad står S for?
Skriv et svar til: bestem f(x)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
