Matematik

beregning af vinkler

31. oktober 2007 af blomst89 (Slettet)
en trekant har sidelængderne 6,45 , 5,32 og 7,33

beregn trekantens vinkler.

Ved ikke hvordan man skal gøre dette når man ikke kender en vinkel..

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2007 af Liiinee (Slettet)

du kender alle sider, så bør du cosinus-relationerne !

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2007 af josemaria (Slettet)

a2 = b2 + c2 - 2bc * cos A
b2 = a2 + c2 - 2ac * cos B
c2 = a2 + b2 - 2ab * cos C

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2007 af josemaria (Slettet)

Hov.. Sådan; her er den rigtige:

a^2 = b^2 + c^2 - 2bc * cos A
b^2 = a^2 + c^2 - 2ac * cos B
c^2 = a^2 + b^2 - 2ab * cos C

Svar #4
31. oktober 2007 af blomst89 (Slettet)

har prøvet at bruge formlen men så bliver alle vinklerne noget i 80érne men dette kan jo ikke passe så?

Er det ikke rigtigt at man skriver

5,32^2=6,45^2+7,33^2-2*6,45*7,33*cosa

cos^-1 (0,02737)

vinkel A=88,43

men når jeg regner B og C giver de også noget deromkring..hvad gør jeg lige..




Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2007 af mathon

a=6.45
b=5.32
c=7.33

cos-relationen
c^2 = a^2+b^2-2ab*cos(C) isoleret med hensyn til C

C = cos^-1((a^2+b^2-c^2)/(2*a*b)) + 2 analoge

B = cos^-1((a^2+c^2-b^2)/(2*a*c))

A = cos^-1((b^2+c^2-a^2)/(2*b*c))

..........................................................................
har du
TI-89, så

Define f(x,y,z)=cos^-1((x^2+y^2-z^2)/(2*x*y))

og dernæst

A = f(b,c,a) = f(5.32,7.33,6.45)

B = f(a,c,b) = f(6.45,7.33,5.32)

C = f(a,b,c) = f(6.45,5.32,7.33)

Skriv et svar til: beregning af vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.