Matematik
bestem ligning
31. oktober 2007 af
trudifrudi (Slettet)
i et koordinatsystem i rummet er givet tre punkter
A (0,0,1) B (1,-1,2) C (0,4,0)
Bestem en ligning for den plan der indholder trekant ABC
A (0,0,1) B (1,-1,2) C (0,4,0)
Bestem en ligning for den plan der indholder trekant ABC
Svar #1
31. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
1. find to retningsvektorer
2. find krydsproduktet af disse, hvormed du nu kender normalvektoren.
3. Benyt formlen 0=a(x-x0)+b(y-y0)+c(z-z0), hvor (a;b;c) er din normalvektor og (x0;y0;z0) er et af dine 3 punkter.
2. find krydsproduktet af disse, hvormed du nu kender normalvektoren.
3. Benyt formlen 0=a(x-x0)+b(y-y0)+c(z-z0), hvor (a;b;c) er din normalvektor og (x0;y0;z0) er et af dine 3 punkter.
Svar #2
31. oktober 2007 af trudifrudi (Slettet)
hvordan er det man finder retningsvektoren. Ved der er en formel som siger
(x,y,z)= (x0,y0,z0) + t * (r1,r2,r3)
men den kan man vel ikke rigtig bruge til noget..? ja ved altså ik helt hvordan man gør..!
(x,y,z)= (x0,y0,z0) + t * (r1,r2,r3)
men den kan man vel ikke rigtig bruge til noget..? ja ved altså ik helt hvordan man gør..!
Svar #3
31. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
det er en parameterfremstilling.
Find fx vektor(AB) og vektor(BC), dette kunne fx være dine retningsvektorer for planen.
Find fx vektor(AB) og vektor(BC), dette kunne fx være dine retningsvektorer for planen.
Skriv et svar til: bestem ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
