Matematik
differentialligning
06. februar 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg vil meget gerne have hjælp til at lave denne opgave:
Vis at forskriften y = a*e^(kvardratrod(-25)x) + b*e^ - (kvardratrod(25)x) , hvor a og b er komplekse og x reel, kan omskrives til et sædvanligt udtryk for den løsning til 2.ordens differentialligningen y" = -25 y , der går gennem (0,4) og (pi/2 , 6)
Vis at forskriften y = a*e^(kvardratrod(-25)x) + b*e^ - (kvardratrod(25)x) , hvor a og b er komplekse og x reel, kan omskrives til et sædvanligt udtryk for den løsning til 2.ordens differentialligningen y" = -25 y , der går gennem (0,4) og (pi/2 , 6)
Svar #1
09. februar 2003 af Anja (Slettet)
Hej Morten der er et eller andet der ikke holder stik ...
y = a*e^(kvardratrod(-25)x) + b*e^ - (kvardratrod(25)x)
er det ikke:
y=a*e^(kvardratrod(-25)x) minus b*e^ -(kvardratrod(25)x)
eller passer y''=-25y ikke
nå men jeg arbejder lige videre
Et hint kunne være at gøre det simpelt for dig selv ved at bruge i^2=-1 og selvfølgelig at 5^2=25 det er lidt nemmere at arbejde med.
spørgsmål: hvad niveau er dette? (jeg tænker videregående uddannelse)
y = a*e^(kvardratrod(-25)x) + b*e^ - (kvardratrod(25)x)
er det ikke:
y=a*e^(kvardratrod(-25)x) minus b*e^ -(kvardratrod(25)x)
eller passer y''=-25y ikke
nå men jeg arbejder lige videre
Et hint kunne være at gøre det simpelt for dig selv ved at bruge i^2=-1 og selvfølgelig at 5^2=25 det er lidt nemmere at arbejde med.
spørgsmål: hvad niveau er dette? (jeg tænker videregående uddannelse)
Svar #2
09. februar 2003 af Anja (Slettet)
Nej, der var jeg lidt hurtig i fsrten, det passer jo heller ikke med y=a*e^(kvardratrod(-25)x) minus b*e^ -(kvardratrod(25)x)
Svar #3
09. februar 2003 af Anja (Slettet)
det må være:
y=a*e^(kvardratrod(-25)x) + b*e^(kvardratrod(-25)x)
så passer det med y''=-25y
y=a*e^(kvardratrod(-25)x) + b*e^(kvardratrod(-25)x)
så passer det med y''=-25y
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
