Matematik

To 2.gradsligninger

31. oktober 2007 af kim19 (Slettet)
Hvordan løser jeg de her to

v = et kvadratrodstegn

x^2-3v3x+6=0

og den her

v2x^2-v2x=v8

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

Jeg forstår intet af dine "kvadratrodstegn". Brug denne benævnelse: sqrt(..)

Svar #2
31. oktober 2007 af kim19 (Slettet)

x^2-3sqrt3x+6=0

og den her

sqrt2x^2-sqrt2x=sqrt8

der hvor jeg har skrevet sqrt den betyder et kvadratrodstegn.
håber det er forståeligt nu.



Svar #3
31. oktober 2007 af kim19 (Slettet)

Slet ikke en der kan hjælpe med de her to

x^2-3sqrt(3x)+6=0

og den her

sqrt(2x)^2-sqrt(2x)=sqrt(8)

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2007 af badooo (Slettet)

Jeg regner med at x'erne ikke står under kvadratrodstegnene.. eller hvad?

I 2'eren skal du lige trække sqrt(8) fra på begge sider, så der står:

sqrt(2x)^2-sqrt(2x)-sqrt(8)=0

Start med at beregne diskriminanten:

d = b^2-4*a*c

Hvis d > 0 er der 2 løsninger
Hvis d = 0 er der 1 løsning
Hvis d < 0 er der ingen løsning

Løs derefter ligningerne via løsningsformlen for 2.-gradsligninger.

Svar #5
31. oktober 2007 af kim19 (Slettet)

Nej x'erne står ikke under.

jeg ved ik rigtig hvad jeg skal finde d når der er de her sqrt hva gør jeg ?

vil du ik skære det ud i pap for mig ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2007 af badooo (Slettet)

Sqrt = kvadratrod. Kvadratrødder er ganske almindelige tal, som eksempelvis 1, 6, -2 1/8 osv. Grunden til at de står under kvadratrodstegn er, at det er den pæneste (og vel til tider eneste) måde at skrive dem eksakt på.

Din opgave 1. opgave:

x^2-3sqrt(3)x+6=0

Vi beregner diskriminanten ud fra formlen d = b^2 - 4*a*c:

d = (3*sqrt(3))^2-4*1*6 = 27-24=3

Da d > 0 er der 2 løsninger. Vi beregner dem ud fra vores løsningsformel:

x1=(-b+sqrt(d))/(2a)
x2=(-b-sqrt(d))/(2a)

Sæt tallene ind i formlen og udregn x. Og forsøg så selv med 2. opgave. :)

Skriv et svar til: To 2.gradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.