Matematik
førstegradsfunktioner, hjælp!
31. oktober 2007 af
Tuannie (Slettet)
hej .
hvis jeg har 2 punkter f.eks. (-2,1) og (2,9) hvordan finder jeg så forskriften?
-
funkitonen f har forskriften y = f(x) = 3x - 1
beregn, y når x= -1
beregn x når y = 5
^^ forstår ikke disse opgaver..
hvis jeg har 2 punkter f.eks. (-2,1) og (2,9) hvordan finder jeg så forskriften?
-
funkitonen f har forskriften y = f(x) = 3x - 1
beregn, y når x= -1
beregn x når y = 5
^^ forstår ikke disse opgaver..
Svar #1
31. oktober 2007 af badooo (Slettet)
1:
Find hældningen: a = (y2-y1)/(x2-x1)
Brug et punkt til at beregne b.
2:
Du har at f(x)=3x-1
f(-1)=3*(-1)-1=??
I næste opgave har du y-koordinatet.
5=3x-1, isolér x.
Find hældningen: a = (y2-y1)/(x2-x1)
Brug et punkt til at beregne b.
2:
Du har at f(x)=3x-1
f(-1)=3*(-1)-1=??
I næste opgave har du y-koordinatet.
5=3x-1, isolér x.
Svar #2
31. oktober 2007 af KatieXH (Slettet)
du finder forskriften hvis det er en linæer funktion ved at tage y2 - y1 /x2 - x1, så finder du a. derefter kan du indsætte og isolere b.
I den anden indsætter du -1 på x's plads.
I den sidste siger du 5=3x-1 og så isolerer x.
Katie ...
I den anden indsætter du -1 på x's plads.
I den sidste siger du 5=3x-1 og så isolerer x.
Katie ...
Skriv et svar til: førstegradsfunktioner, hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
