Matematik

forskrift

01. november 2007 af Yasir (Slettet)
hvordan kan jeg finde en forskrift for andengradsligning, når jeg ved, at et graf går igennem 3punkter ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2007 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=416684


Kig i ovenstående tråd. Er vist det samme problem som dit.

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2007 af Esbenps

Iøvrigt kan man ikke finde en forskrift for en andengradsligning. Du mener i det her tilfælde en forskrift for en funktion hvis graf går gennem 3 punkter. Hvis du vil specificere, at du snakker om en parabel, så kan du sige parabel istedet...

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Det er ligeså nemt bare at sætte punkter ind i Stats/list Editor, hvis du da har en lommeregner med den facilitet.

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2007 af mathon

HVIS du på forhånd véd, at grafen for funktionen er en parabel

y = ax^2+bx+c,
kan du
ved
indsættelse af de tre punkters koordinater af tre gange

y1 = ax1^2+bx1+c
y2 = ax2^2+bx2+c
y3 = ax3^2+bx3+c,

som giver 3 ligninger med 3 ubekendte, a,b og c, som kanløses

bl.a. ved brug af

TI-89

solve(y1=a*x1^2+b*x1+c and y2=a*x2^2+b*x2+c and y3=a*x3^2+b*x3+c,{a,b,c})

Skriv et svar til: forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.