Fysik

Induktionsspænding

01. november 2007 af equinoxe (Slettet)
Hej

Hvordan kan man beregne output effekten af en induktionsstrøm?

Hvis man antager at en magnet har fx 1000 vindinger, og der kører en magnet 5mm fra spolen, og magneten passerer spolen 2 gange pr. ½ sekund?
(kun et eksempel)

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2007 af mathon

du skal kende magnetens styrke B

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Du har de to oplysninger: vindingstallet og hastigheden, du mangler feltstyrken på magneten.

Svar #3
01. november 2007 af equinoxe (Slettet)

hvordan finder man den?

Kan man måle det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2014 af gabr0345 (Slettet)

Man kan se på Mozart og Ronaldo i undertøj


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2014 af mathon


                  ε = N•B•A•ω•sin(ω·t+φo)

                  Ueff = (√(2)/2)·N•B•A•2π·f

                  Ueff = (√(2)•π)·N•B•A•f

                  Ueff = (√(2)•π)·1000•B•A•(4 s-1) = (1,77715·104 s-1)•B•A

hvor Ueff kan måles og A er oplyst på spolen.

                  B = (Ueff/(1,77715·104 s-1•A)


Skriv et svar til: Induktionsspænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.