Matematik

baye

01. november 2007 af math-freak++ (Slettet)
Der er tre skabe, med hver to skuffer.
Skabet til høje er der guld i begge skuffer, skabet i midten er der guld i den ene skuffe og intet i den anden.
Skabet til venstre er der sølv i begge skuffer?

Vi vælger et skab.
Vi åbner nu en skuffe og der er så guld i den, hvad er sandsynligheden for at der er guld i den anden?

Svar #1
01. november 2007 af math-freak++ (Slettet)

Er det bare 3/4?

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2007 af Isomorphician

chancen for guld i første skuffe = 3/6
chancen for guld i anden skuffe, hvis guld i første skuffe = 2/5
chancen for guld i de to første skuffer = (3/6)*(2*5) = 1/5

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2007 af ibibib (Slettet)

3/4 er korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2007 af Isomorphician

ibibib, gider du skrive hvorfor?
Jeg kan aldrig hitte ud af sandsynligheder.

Eller også skulle jeg læse opgaven lidt bedre?...

Svar #5
01. november 2007 af math-freak++ (Slettet)

#3 Super !
#4 ja, den er lidt sjov :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2007 af ibibib (Slettet)

Jeg regnede galt i #3, så jeg finder også denne opgave sjov...

A: Guld i første skuffe.
B: Guld i anden skuffe.

P(A)=1/2.
P(A^B)=1/3.

P(A|B)=P(A^B)/P(A)=2/3.


Svar #7
02. november 2007 af math-freak++ (Slettet)

bayes formel giver os:
p(a) er sandsynligheden for at man får guld. = 3/6 = 1/2
p(b) er sandsynligheden for at testen er rigtig = 1/2
w = 1/2 * 1/2 + 1/2 * 1/2 = 1 /2
hm..
P(x)=

Svar #8
02. november 2007 af math-freak++ (Slettet)

hvad gør jeg nu galt?

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2007 af Isomorphician

jeg får det samme som ibibib nu :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. november 2007 af ibibib (Slettet)

#7. Jeg forstår ikke hvad du skriver. Hvilken test?

Svar #11
02. november 2007 af math-freak++ (Slettet)

bayes formel
forklar dit resultat så

Skriv et svar til: baye

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.