Matematik
brøk_2
01. november 2007 af
Lisa02 (Slettet)
Når man har en brøk, der ser såldes ud:
3-8/-2-3 = 5/5 = 1
Skal man så skrive -2 i en parentes? --> 3-8/(-2)-3 = -5/5
3-8/-2-3 = 5/5 = 1
Skal man så skrive -2 i en parentes? --> 3-8/(-2)-3 = -5/5
Svar #1
01. november 2007 af JP_NSE (Slettet)
Du starter med tælleren: 3-8=-5
Herefter nævneren: -2-3=-5
Svaret er altså ikke -5/5 men -5/-5 altså 5/5 eller 1 om man vil...
Hvis du skal regne det ud på en grafregner, kan det være en fordel at sætte parentes omkring negative tal, ellers har det ingen betydning.
Herefter nævneren: -2-3=-5
Svaret er altså ikke -5/5 men -5/-5 altså 5/5 eller 1 om man vil...
Hvis du skal regne det ud på en grafregner, kan det være en fordel at sætte parentes omkring negative tal, ellers har det ingen betydning.
Skriv et svar til: brøk_2
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
