Matematik

indskudsregel??? helpppp!!!!

01. november 2007 af mariiia (Slettet)
Min opgave lyder sådan!!! vertoren AB har begyndelsespunkt i A(3,-1, længden 6 og reningsvinklen 133grader.
bestem 3 decimaler koordinaterne til B.
vil har fået lidt hjælp fra voresklasselærer.. og der er noget med, at vi skal bruge indskudsregel... og jeg faktisk ikke.. hvordan man regner sådan noget ud!!!
hjælp folkens!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2007 af Sentinox (Slettet)

Kender ikke lige indskudsreglen, men du kan i al fald benytte en geometrisk betragtning:

Jeg går i det følgende ud fra at retningsvinklen, skal forstås som vinklen fra x aksen imellem 1. og 4. kvadrant med positiv retning imod uret. (Således at punkt b ligger "længere imod venstre").

Vinklen der dannes med den del af x-aksen der ligger mellem 2. og 3. kvadrant, v1, må det gælde at v1=180 - 133 = 43 grader.

Betrager vi den retvinklede trekant, der dannes med liniestykket AB, en linie parallel med x-aksen, og en linie paralel med y aksen, må det gælde fra cosinus-relationerne at:

cos(v1)=y/|AB| <=> y = cos(v1)*|AB| og sin(v1) = x/|AB| <=> x = sin(v1)*|AB| , hvor x angiver længden af liniestykket i den retvinklede trekant parellet med x-aksen, og y angiver længden af liniestykket i den retvinklede trekant paralelt med y-aksen.

For koordinaterne til punktet B, må det gælde:
B = (3 - x, -1+y) = (3-sin(v1)*|AB| , -1 + cos(v1)*|AB|), v1 = 43 grader og |AB| =6 => B = (3-sin(43)*6, -1 + cos(43)*6) ~ (-1.092, 3.388)

Som kontrol, kan du danne vektor AB og bestemme retningsvinkel og længde.

//Sentinox
B = (3 - x, -1+y) = (3-sin(v1)*|AB| , -1 + cos(v1)*|AB|),

Svar #2
01. november 2007 af mariiia (Slettet)

tusind taaak.. fordi du skriver.....

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2007 af Eskil (Slettet)

Kort version:

Du tager punktet A = (3, -1) og lægger 6*(cos(133), sin(133)) til.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2007 af Esbenps

Indskudsreglen er følgende:

AC = AB + BC

Hvis du nu bestemmer vektoren AB, så kan du bruge indskudsreglen på følgende måde, da du jo skal bestemme OB (koordinatsættet til B):

OB = OA + AB

Du kender OA og du kender AB. Dette giver dig OB...

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2007 af Esbenps

For at bestemme vektoren AB så skal du bare huske, at en vektor parallel med AB er enhedsvektoren (cos(v) , sin(v)) = (cos(133grader) , sin(133grader)). Denne vektor har længden 1. Gang vektoren med 6, så har du vektoren AB. Du kan nu bare benytte indskudsreglen fra #4:

OB = OA + AB = (3,-1) + 6*(cos(133),sin(133)) = ...

Skriv et svar til: indskudsregel??? helpppp!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.