Fysik

Energiudnyttelse af en kondensator

02. november 2007 af nicolai_t (Slettet)
Hvordan kan man udregne, hvor mange watt man får ud af fx en 400V's kondensator, hvis man tilsluttet et bestemt komponent med en bestemt modstand?

Da afladningen er kondensatoren er en ekspotentiel funktion (så vidt jeg ved), så vil jeg mene, at man skulle tage det med i udregningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2007 af mathon

E = 0,5*C*u^2 = 0,5*C*(uo*exp(-t/(RC))^2
hvor
uo er begyndelsespændingen

P = dE/dt = -(uo^2/R)*exp(-t/(RC)) = -(uo^2/R)*e^(-t/(RC))

Skriv et svar til: Energiudnyttelse af en kondensator

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.