Matematik

Bestem tallet k ...

03. november 2007 af royal-chika (Slettet)
Bestem tallet k, så

f(x) = x^2 + 5x + k

har netop en rod og bestem denne rod.



Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2007 af sigmund (Slettet)

Polynomiet f(x) har netop én rod når diskriminanten er 0. Dvs. at du skal udregne diskriminanten, og sætte den lig 0. Dette giver en ligning med k som ubekendt.

Svar #2
03. november 2007 af royal-chika (Slettet)

men jeg kan da ikke regne diskriminaten ud, da jeg ikke kender a, b og c.

Kender vel kun to af dem ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2007 af sigmund (Slettet)

Jo, du kender a, b og c. Du har, at a = 1, b = 5 og c = k.

Svar #4
03. november 2007 af royal-chika (Slettet)

ja det fandt jeg lige frem til.



d=5^2-4*1*k

og derfor er k * 21

eller hvad ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2007 af sigmund (Slettet)

#4,

Nej, du får d=5²-4*1*k. Dette sætter du lig 0, og får 25-4k=0. Denne ligning løses for k, og du får 4k = 25 <=> k = 25/4.


Svar #6
03. november 2007 af royal-chika (Slettet)

men er det ikke et lidt mærekeligt resultat?

Svar #7
03. november 2007 af royal-chika (Slettet)

så må k = 25/4 = + - 6,25

Svar #8
03. november 2007 af royal-chika (Slettet)

når jeg skal regne roden, hvad skal jeg så skrive mine diskriminant er ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Nej!

#7:
Hvad? Svaret står i #5.

#8:
Den er jo 25-4k.

Svar #10
03. november 2007 af royal-chika (Slettet)

ja men det kan man da ikke bruge i formlem for rødder?

Skriv et svar til: Bestem tallet k ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.