Matematik
Beregning af a og b.
03. november 2007 af
HVADDRIKKERmoeller (Slettet)
Hej.
Er igang med matematik aflevering, og har en opg. som hedder:
Om to lineære funktioner f og g gælder, at
f(2) = g(2) = 5 , f(5) = -3 og g(5) = 5.
Nogen der kan hjælpe mig med at forstå denne opg.? :)
Er igang med matematik aflevering, og har en opg. som hedder:
Om to lineære funktioner f og g gælder, at
f(2) = g(2) = 5 , f(5) = -3 og g(5) = 5.
Nogen der kan hjælpe mig med at forstå denne opg.? :)
Svar #1
03. november 2007 af Molle (Slettet)
f går igennem punkterne (2,5) og (5,-3)
g går igennem punkterne (2,5) og (5,5)
de to grafer skærer altså hinanden i (2,5)
Din overskrift siger, du skal beregne a og b. Hvad er a og b? Altså skal du finde forskrifter for funktionerne?
Så har du jo to punkter.
g går igennem punkterne (2,5) og (5,5)
de to grafer skærer altså hinanden i (2,5)
Din overskrift siger, du skal beregne a og b. Hvad er a og b? Altså skal du finde forskrifter for funktionerne?
Så har du jo to punkter.
Svar #2
03. november 2007 af HVADDRIKKERmoeller (Slettet)
Tak for svar!! det hjalp.
- ja skal beregne a og b. Men når jeg bruger formlen:
a = y2-y1 , så får jeg et forkert resultat.
x2-x1
- ja skal beregne a og b. Men når jeg bruger formlen:
a = y2-y1 , så får jeg et forkert resultat.
x2-x1
Skriv et svar til: Beregning af a og b.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
