Matematik
Hjælp bestem en forskrift?
04. november 2007 af
Ibrahimovic10 (Slettet)
Hej kan du hjælpe med denne her opgave som lyder på:
I et koordinatsystem er tegnet en linie med positiv stigningstal gennem punktet (0,4). Linien bestemmer sammen med koordinatsystems akser en trekant, hvis real er 12
Bestem en forskrift for denne rette linie.
Håber du kan hjælpe mig ;)
I et koordinatsystem er tegnet en linie med positiv stigningstal gennem punktet (0,4). Linien bestemmer sammen med koordinatsystems akser en trekant, hvis real er 12
Bestem en forskrift for denne rette linie.
Håber du kan hjælpe mig ;)
Svar #1
04. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Først: Da linjen går gennem (0,4), må konstantleddet i linjens ligning være 4.
Da trekanten er retvinklet, er dens areal givet ved
A = 1/2*h*g
hvor h og g er henholdsvis længden af højden og grundlinjen. Du ved, at A = 12 og h = 4, så altså er
g = 6
Det vil sige, at linjen går gennem punktet (-6,0). Nu har du to punkter, som linjen går gennem.
Først: Da linjen går gennem (0,4), må konstantleddet i linjens ligning være 4.
Da trekanten er retvinklet, er dens areal givet ved
A = 1/2*h*g
hvor h og g er henholdsvis længden af højden og grundlinjen. Du ved, at A = 12 og h = 4, så altså er
g = 6
Det vil sige, at linjen går gennem punktet (-6,0). Nu har du to punkter, som linjen går gennem.
Skriv et svar til: Hjælp bestem en forskrift?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
