Matematik

hjælp - bestem en forskrift

04. november 2007 af royal-chika (Slettet)
Grafen for en funktion f(x) er en parabel, som skærer i punkterne p(2,0), Q(8,0) og R(0,4)

er der nogle som kan bestemme forskriften for f(x) ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2007 af mathon

y = a(x-2)(x-8) = a(x^2 - 10x + 16)

4 = a(0-2)(0-8) = 16a

a = 1/4

hvoraf

y = (1/4)(x^2 - 10x + 16)

y = (1/4)x^2 - (5/2)x + 4

Svar #2
04. november 2007 af royal-chika (Slettet)

tak do (;

Skriv et svar til: hjælp - bestem en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.