Matematik
hjælp til matematik(HASTER):::PLZ HJÆLP
05. november 2007 af
camilie2 (Slettet)
jeg sidder nu med en opgave .. som jeg har virkelig bruge for hjælp til at løse den.
opgaven lyder sådan her:
inden for AB0-blodtypesystemet er fordelingen i Danmark således:
Blodtype: 0 A B AB
procent : 42 44 10 4
af befolkningen
undersøgelser viser, at mavesår er hyppigst hos personer med blodtrype 0.
hos 7,3% af de personer, der har blodtype 0, forekommer symptomgivende mavesår, mens det for hver af de andre blodtyper forekommer hos 5,2%.
1)hos hvor mange procent af befolkningen forekommer symptomgivende mavesår?
2) bestem den procent af personerne med symptomgivende mavesår, der har blodtype A.
spørgesmål 1.
har jeg lavet den sådan her :
44*0,052+10*0,052+4*0,052= 3,016
spørgesmål 2.
44*0,052=2,288*100= 228,8
er det sådan som jeg har gjort.. hvis ikke håber nogen kan hjælpe mig..
opgaven lyder sådan her:
inden for AB0-blodtypesystemet er fordelingen i Danmark således:
Blodtype: 0 A B AB
procent : 42 44 10 4
af befolkningen
undersøgelser viser, at mavesår er hyppigst hos personer med blodtrype 0.
hos 7,3% af de personer, der har blodtype 0, forekommer symptomgivende mavesår, mens det for hver af de andre blodtyper forekommer hos 5,2%.
1)hos hvor mange procent af befolkningen forekommer symptomgivende mavesår?
2) bestem den procent af personerne med symptomgivende mavesår, der har blodtype A.
spørgesmål 1.
har jeg lavet den sådan her :
44*0,052+10*0,052+4*0,052= 3,016
spørgesmål 2.
44*0,052=2,288*100= 228,8
er det sådan som jeg har gjort.. hvis ikke håber nogen kan hjælpe mig..
Svar #1
05. november 2007 af peter lind
1) Hvorfor har du udeladt blodtype O ?. Den skal også med.
2)P(blodtypeA|mavesår)=P(mavesår|blodtype A)P(blodtype A)/P(mavesår)
2)P(blodtypeA|mavesår)=P(mavesår|blodtype A)P(blodtype A)/P(mavesår)
Svar #4
05. november 2007 af peter lind
P står for sandsynlighed. P(A|B) står for sandsynlighed for hændelsen A hvis hændelsen B er indtruffet.
Sandsynligheden for mavesår blandt blodtype O er 7,3% så der skal stå
42*0,073
Sandsynligheden for mavesår blandt blodtype O er 7,3% så der skal stå
42*0,073
Skriv et svar til: hjælp til matematik(HASTER):::PLZ HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
