Matematik
Hjælp
05. november 2007 af
kasma (Slettet)
Opgaven lyder:
Isoler b i formen a=-3(b-1)+2c
Jeg må ha misset et eller andet engang, jeg er totalt blank
Isoler b i formen a=-3(b-1)+2c
Jeg må ha misset et eller andet engang, jeg er totalt blank
Svar #1
05. november 2007 af Eskil (Slettet)
Der er flere muligheder, men her er én:
1. Træk 2c fra på begge sider af lighedstegnet
2. Del med -3 på begge sider af lighedstegnet
3. Læg 1 til på begge sider af lighedstegnet
4. Nu burde b stå alene på højre side - altså være isoleret
1. Træk 2c fra på begge sider af lighedstegnet
2. Del med -3 på begge sider af lighedstegnet
3. Læg 1 til på begge sider af lighedstegnet
4. Nu burde b stå alene på højre side - altså være isoleret
Svar #2
05. november 2007 af kasma (Slettet)
Mange tak..... men jeg må ha det klippet helt ud i pap for at forstå det... linje for linje
Svar #3
05. november 2007 af Eskil (Slettet)
Det skrives:
a=-3(b-1)+2c
<=> (træk 2c fra på begge sider)
a-2c=-3(b-1)
<=> (del med -3 på begge sider)
(a-2c):(-3)=b-1
<=> (læg 1 til på begge sider)
(a-2c):(-3)+1=b
Dette er for så vidt godt nok, men udtrykket kan reduceres til et noget klarere udtryk:
b=(2c-a+3)/3
Hvordan jeg kom til det sidste resultat er noget mere besværligt at redegøre for...
a=-3(b-1)+2c
<=> (træk 2c fra på begge sider)
a-2c=-3(b-1)
<=> (del med -3 på begge sider)
(a-2c):(-3)=b-1
<=> (læg 1 til på begge sider)
(a-2c):(-3)+1=b
Dette er for så vidt godt nok, men udtrykket kan reduceres til et noget klarere udtryk:
b=(2c-a+3)/3
Hvordan jeg kom til det sidste resultat er noget mere besværligt at redegøre for...
Skriv et svar til: Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
