Matematik
Jeg er lost
06. november 2007 af
bobop (Slettet)
Jeg håbede på at få lidt hjælp med denne opgave. Jeg forstår næsten intet
Tabellen viser sammenhørende værdier af trykket P, målt i Pa, og temperaturen t målt i c(grader).
Det oplyses, at trykket, målt i Pa, med god tilnærmelse kan beskrives ved en lineær funktion g af t.
a) Bestem en forskrift for g.
Sammenhængen mellem temperaturen t, målt i c(grader), og temperaturen F, målt i grader fahrenheit, er givet ved
F=1,8*t+32
b) Bestem et udtryk for trykket som funktion af temperaturen målt i grader fahrenheit.
Tabellen viser sammenhørende værdier af trykket P, målt i Pa, og temperaturen t målt i c(grader).
Det oplyses, at trykket, målt i Pa, med god tilnærmelse kan beskrives ved en lineær funktion g af t.
a) Bestem en forskrift for g.
Sammenhængen mellem temperaturen t, målt i c(grader), og temperaturen F, målt i grader fahrenheit, er givet ved
F=1,8*t+32
b) Bestem et udtryk for trykket som funktion af temperaturen målt i grader fahrenheit.
Svar #1
06. november 2007 af dnadan (Slettet)
a, benyt lommeregneren til at lave en lineær regression.
b, isolér t i F=1,8*t+32, og indsæt denne i den funktion, som du fandt i a)
b, isolér t i F=1,8*t+32, og indsæt denne i den funktion, som du fandt i a)
Skriv et svar til: Jeg er lost
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
