Matematik
Forskrift for linie
06. november 2007 af
anders_h (Slettet)
Hej
Jeg skal skrive en forskrift for en ret linie vha. y=ax+b. Hvis man kender hældningskoefficienten a og kender liniens skæring med x-aksen, hvordan finder man så liniens skæring med y-aksen, b?
Mvh. Anders
Jeg skal skrive en forskrift for en ret linie vha. y=ax+b. Hvis man kender hældningskoefficienten a og kender liniens skæring med x-aksen, hvordan finder man så liniens skæring med y-aksen, b?
Mvh. Anders
Svar #1
06. november 2007 af dnadan (Slettet)
Dvs. du har a, og et punkt.
hermed finder du b ved:
f(x0)=ax0+b <=> f(x0)-ax0=b
, hvor (x0;f(x0)) er dit punkt.
hermed finder du b ved:
f(x0)=ax0+b <=> f(x0)-ax0=b
, hvor (x0;f(x0)) er dit punkt.
Skriv et svar til: Forskrift for linie
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
