Matematik

ln-opgave

06. november 2007 af kemlmj (Slettet)
hjælp til ln-opgave:

løs lignigen; 4*ln(x)-1=5

er det her rigtigt indtil videre:

4*ln(x)-1=5
4*ln(x)=6
ln(4^x)=ln(6)

kan ikke finde ud af at komme videre

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2007 af Eskil (Slettet)

Det sidste trin stemmer ikke helt. Jeg vil foreslå, at du først isolerer ln(x) helt og aldeles, dvs.

ln(x) = 6/4 = 3/2

Derpå kan du tage begge sider og opløfte e i dem...

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2007 af mathon

4*ln(x) - 1 = 5

4*ln(x) = 5+1 = 6

ln(x) = (6/4) = (3/2) = 1,5

ln(x) = 1,5

e^(ln(x)) = e^1,5

x = e^1,5


Skriv et svar til: ln-opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.