Matematik
pythagoras :(
06. november 2007 af
Tomatsovs (Slettet)
sidder lige og tærsker lidt matematik :)
jeg har en retvinklet trekant
side og jeg skal finde længen |BC|også kaldt a
jeg ved at |AC|(b) er 6cm og at |AB|(c) er 8cm
ifølge pythagoras skal jeg sige
8^2-6^2 for at finde a^2
så jeg skriver ind på lommeregner:
kvadratrod 8^2-6^2
men det giver 5.3
men på tegningen er linjen omkring 10cm
trekanten er tegnet ind i et koordinatsystem..
håber en kan hjælpe mig :)
jeg har en retvinklet trekant
side og jeg skal finde længen |BC|også kaldt a
jeg ved at |AC|(b) er 6cm og at |AB|(c) er 8cm
ifølge pythagoras skal jeg sige
8^2-6^2 for at finde a^2
så jeg skriver ind på lommeregner:
kvadratrod 8^2-6^2
men det giver 5.3
men på tegningen er linjen omkring 10cm
trekanten er tegnet ind i et koordinatsystem..
håber en kan hjælpe mig :)
Svar #2
06. november 2007 af Eskil (Slettet)
Tjo... 6, 8 og 10 giver ganske vist en retvinklet trekant, men hvis det er i rækkefølgen:
a = 10
b = 6
c = 8
Så er det vinkel A, der er ret. Hvis vinkel A er ret, så siger Pythagoras:
b^2 + c^2 = a^2
Og ikke som du skriver:
c^2 - b^2 = a^2
For sidstnævnte gælder nemlig kun, når vinkel C er ret...
a = 10
b = 6
c = 8
Så er det vinkel A, der er ret. Hvis vinkel A er ret, så siger Pythagoras:
b^2 + c^2 = a^2
Og ikke som du skriver:
c^2 - b^2 = a^2
For sidstnævnte gælder nemlig kun, når vinkel C er ret...
Svar #3
06. november 2007 af Tomatsovs (Slettet)
nåå okay vidste jeg ikk :)
gik bare efter min formelsamling :)
mange tak
gik bare efter min formelsamling :)
mange tak
Skriv et svar til: pythagoras :(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
