Matematik
finde punkt udfra andet punkt og linje
07. november 2007 af
MWolle (Slettet)
Jeg er blevet givet et punkt A og en linje i rummet.
Jeg skal finde et punkt P der ligger på linjen
Der er krævet: OP skal være vinkelret på OA
Hvordan gør jeg?
Jeg skal finde et punkt P der ligger på linjen
Der er krævet: OP skal være vinkelret på OA
Hvordan gør jeg?
Svar #1
07. november 2007 af mathon
l: OP = OA + t*AP
OP*OA = 0
OP*OA = |OA|^2 + t*AP*OA
0 = |OA|^2 + t*(AP*OA)
t*(AP*OA) = -|OA|^2
t = -|OA|^2/(AP*OA)
OP*OA = 0
OP*OA = |OA|^2 + t*AP*OA
0 = |OA|^2 + t*(AP*OA)
t*(AP*OA) = -|OA|^2
t = -|OA|^2/(AP*OA)
Svar #2
07. november 2007 af MWolle (Slettet)
har lige nogle spørgsmål til det..
l: OP = OA + t*AP - hvorfor?
OP*OA = 0 - fordi de er vinkelrette!
og resten fatter jeg ikke rigtigt :(
l: OP = OA + t*AP - hvorfor?
OP*OA = 0 - fordi de er vinkelrette!
og resten fatter jeg ikke rigtigt :(
Skriv et svar til: finde punkt udfra andet punkt og linje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
